Windows 10 mogao bi da dobije opciju reinstaliranja direktno iz oblaka


Microsoft sa Windows-om10 svojim "insiderima" s vremena na vreme ponudi neke nove mogućnosti ovog OS-a koje nekad završe u finalnim verzijama, a nekad i ne. Za ovu poslednju, koja je tek spomenuta u najnovijem Insider Preview Buildu 18950, verovatno će se većina korisnika nadati da će je videti u praksi i u stabilnim, korisničkim, verzijama Windows-a. Opcija je to koju Microsoft naziva Cloud download, a povezuje se sa "resetovanjem" ili "refreshom" Windows-a.

Vrlo verovatno reč je o mogućnosti preuzimanja čiste instalacije Windows-a direktno iz oblaka, koji bi bio dostupan korisnicima u slučaju kada im nešto na računaru pođe po zlu. U takvim situacijama više ne bi trebalo posezati za fizičkim medijima – trebalo bi tek sa oblaka povuče čistu verziju Windows-a 10 (možda i sa svim potrebnim driverima i korisničkim podešavanjima) te tako osposobiti OS za daljnji rad.

Reinstalacija svežeg OS-a s oblaka poznata je korisnicima macOS-a, ali odnedavno i vlasnicima Microsoft-ovih Surface računara kojima je dostupno preuzimanje "čiste" verzije Windows-a direktno iz oblaka. Svi ostali do sada su se morali oslanjati na čistu instalaciju koju proizvođači računara, ako s njima isporučuju Windows, smeštaju na rezervirani deo primarnog diska.

Iz Microsoft-a su svojim "insajderima" poručili da za sada zanemare reference na Cloud download na koje će možda naići unutar Windowsa 10 u testnoj verziji. "Ova mogućnost još nije dostupna i funkcionalna. Dojavićemo vam kad to postane, da biste mogli da je isprobate", stoji u opisu novih funkcionalnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.