Xiaomiju dobit porasla za gotovo 50%


Xiaomi je objavio finansijski izveštaj kojim je obuhvatio poslovanje tokom drugog tromesečija i prvih šest meseci 2019. godine. Izveštaj je i više nego u redu, nema grafikona sa strelicama prema dole, već samo prema gore, što znači kako su prihodi i dobit u plusu.

U izveštaju stoji kako su u prvih šest meseci 2019. godine na tržište isporučili 60 miliona pametnih telefona. Po tom pitanu su ostali u nivou prošle, 2018. godine. Ali, prihodi su im u prvih šest meseci ove godine porasli za 20%, na ukupno 13,56 milijardi američkih dolara.

Kada se uzme u obzir dobit na godišnjoj razini, rezultati su i bolji – dobit je u odnosu na godinu ranije porasla za gotovo 50%, tačnije za 49,8%. Xiaomi je time ostvario dobit u iznosu od 810 miliona američkih dolara. Xiaomi je imao dobar rezultat i na područiju pametnih televizora. U prvih šest meseci su isporučili 5,4 miliona pametnih televizora što im je osiguralo titulu najvećeg proizvođača pametnih televizora u Kini, te petog na globalnom nivou.

Povećanje prihoda zabeleženo je i kod drugih Xiaomi-jevih odeljenja, na primer odeljenja zaduženih za IoT i lifestyle uređaje te internet usluge, a koji su svoje prihode povećali za 49,3%, odnosno 22,9% (1,25 milijardi). Budući je Xiaomi kineska kompanija najveće prihode je navedenom razdoblju ostvarilo domaće, kinesko, tržište – 60%, dok je 40% prihoda stiglo iz ostatka sveta.

Inače, Xiaomi je povećao i ulaganja u R&D odeljenje koje se bavi istraživanjem i razvojem novih uređaja i tehnologija. Ulaganja su u odnosu na prošlu godinu povećana za 30% te su iznosila ukupno 467,44 miliona američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.