AnTuTu objavio popis 10 najbržih Android telefona u avgustu

AnTuTu, poznati benchmark alat među ljubiteljima telefona, objavio je novi popis najbržih Android telefona. Popis je sastavljen na temelju podataka prikupljenih u razdoblju od 1. avgusta do 31. avgusta 2019. godine., dakle popis je za kolovoz 2019.

Jedno od pravila dolaska na lestvicu je da uređaji moraju biti zabeleženi od strane njihovog benchmarka barem 1.000 puta i tako za svaki model. Kao izvor ovomesečnih podataka poslužio je AnTuTu Benchmark V7.

Na prvom mestu lestvice nalazi se Asus-ov gamerski telefon – ROG Phone 2 zahvaljujući osvojenom prosečnom broju bodova 396.813. Drugo mesto lestvice opet je zauzeo jedan Asus-ov telefon, ovaj put klasični model ZenFone 6 2019 sa osvojenih 376.671 bodova dok je na trećem mestu lestvice OnePlus 7 Pro sa 372.534 bodova.

Zanimljivo je da se na prvom i trećem mestu lestvice nalaze uređaji sa Snapdragon-om 855 Plus čipom, dok se na drugo mesto provukao uređaj sa starijim i sporijim Snapdragon 855 čipom. Ali, kako je razlika u performansama između ova dva čipa tek 15%, očito je u broju bodova svoju ulogu odigrao i bolje ispoliran softver od strane Asus-a, a ne isključivo snaga hardvera.

Inače devet telefona od ukupno deset na popisu imalo je Snapdragon čip, a samo jedan Exynos (9825). Igrom slučaja Galaxy Note10+ 5G koji se temelji na Exynos-u završio je na desetom mestu sa 348.840 bodova. Detaljan popis i broj bodova deset najbržih Android mobitela tokom avgusta 2019. nalazi se u nastavku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Kako rog phone II kad nije ni predstavljen...najavljen u avgustu stize 20 septembara...a sada je 11 sep? Pa necemo racunati valjda telefone koji jos nisu ni zvanivno u prodaji ni u upotrebi


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.