Apple predstavio novi iPhone 11 i iPhone 11 Pro, novi iPad i Apple Watch


Apple je večeras predstavio novu generaciju iPhone-a, ali i neke nove proizvode i usluge, pa krenimo redom...

Usluge
Prva na redu je Apple Arcade, ranije najavljena usluga pretplate na igre (mobilne i desktop) koja će uskoro biti dostupna na App Store-u, u koji će biti duboko integrisana. Plaćanjem jedne mesečne pretplate igrači će imati pristup celom katalogu igara. Usluga će biti aktivirana 19. septembra u preko 150 zemalja sveta. Neograničen pristup istoj koštaće 4,99 dolara mesečno – za porodičnu pretplatu – sa mesec dana besplatnog probnog razdoblja.

Apple TV+, video streaming usluga o kojoj se priča već mesecima, takođe je dobila službeni datum lansiranja – 1. novembar – kao i cenu pretplate od 4,99 dolara mesečno, takođe za porodični paket. Apple TV+ biće dostupan u preko 100 zemalja sveta. Uz kupovinu iPhone-a, iPad-a, AppleTV-a ili Mac-a od danas će svi kupci dobiti i godinu dana besplatne pretplate na ovaj servis.

iPad 10,2"

Najpopularniji tablet na svetu dobio je iPadOS, prilagođenu verziju mobilnog operativnog sistema ranije ove godine na WWDC-u. Sada Apple predstavlja novi model koji će zameniti 9,7-inčni iPad, do sada osnovni model.

Novi iPad 10,2"
Novi iPad 7. generacije biće novi ulazni model koji će od sada imati 10,2-inčni retina ekran. Diči se 2x bržim procesorom, Smart priključkom za tastaturu, te činjenicom da je izrađen od 100% recikliranog aluminijuma. Cena će mu kretati od 329 dolara za osnovnu verziju, prednarudžbe kreću već danas, a isporuke krajem meseca.

Apple Watch Series 5

Apple Watch od sada će učestvovati u istraživanjima sluha, ženskog zdravlja, te srčanih bolesti i fizičke aktivnosti korisnika, koji će se u ove studije moći dobrovoljno prijaviti.

Prema ranijim najavama, danas je i Apple-ov pametni sat dobio novu verziju. Apple Watch Series 5 izgledom se neće razlikovati od prethodnika. Međutim, imaće always-on retina ekran, sa uvek vidljivim prikazom početnog ekrana. Novi LTPO ekran omogućiće osvežavanje frekvencijom od 1 Hz, omogućujući uštedu energije kako bi baterija i dalje trajala ceo dan.

Novitet je i dodatak kompasa koji će poboljšati navigacione mogućnosti, a tu je i mogućnost zvanja hitnih službi u celom svetu. Što se tiče kućišta, u ponudu će doći i novi model izrađen od titanijuma, u dve nanse, kao i prvi put jedan keramički model.

Početna cena ostaje na 399 dolara, a narudžbine kreću danas. Cena Apple Watcha Series 3 biće od sada snižena na samo 199 dolara.



iPhone 11 – jeftiniji od prethodnika

A sada ono zbog čega smo ovde – novi iPhone. Izgledom novi modeli nisu iznenadili nikoga ko je pratio leakove poslednjih meseci. Ali, dobili smo vrlo brzo pojašnjenje novih imena.

iPhone 11 biće direktni naslednik prošlogodišnjeg modela XR. Dolazi u čak 6 boja, a kao i prošle godine imaće 6,1-inčni LCD ekran. Od svojeg je prethodnika napredniji prvenstveno u pogledu reprodukcije zvuka te dvostruke kamere. Nova dodatna kamera biće širokougaona (120°, f/2.4).

Naravno, Apple je odlučio odgovoriti na izazove konkurencije i dodati noćni način rada, tzv. Night Mode. Kao što smo već videli kod nekih postojećih modela, snimanje fotografija u gotovo potpunom mraku biće sasvim izvedivo i na iPhone-u 11. Unapređene su i uopštene mogućnosti snimanja videa, a selfie kamera dobila je nešto širi ugao snimanja u landscape orijentaciji i mogućnost snimanja slow-motion videa.



Uređaj je zasnovan na SoC-u A13 Bionic, koji će biti "najbrži procesor u telefonu ikada", kažu. Prema prikazima ostvariće se predviđanje od oko 12% ubrzanja u odnosu na prošlogodišnje modele.

Baterija jedanaestice nudiće sat vremena korišćenja više nego kod XR-a, Face ID biće brži, ali od značajnih poboljšanja ističu se tek mogućnosti kamere, sve ostalo je manje-više isto kao kod prethodnika. Početna cena iPhone-a 11 biće 699 dolara, što je 50 dolara manje od prošlogodišnje početne cene modela XR.



iPhone 11 Pro i 11 Pro Max

Za najzahtevnije Apple je, kažu, priredio nešto sasvim posebno. iPhone 11 Pro je naslednik modela XS, a izgleda, ponovno, isti kao na leakovima koje smo već videli.



Novi dizajn kojim se u Apple-u ponose uključuje trostruku kameru u velikoj kvadratnoj "grbi". Zadnja staklena površina biće matirana. iPhone 11 Pro dolazi u četiri decentne varijante – zelenoj, sivoj, zlatnoj i srebrnoj, te u dve veličine ekrana. Manji, 11 Pro sa dijagonalom 5,8", te veći, iPhone 11 Pro Max sa ekranom dijagonale 6,5".

Sasvim novi OLED panel ima kontrast od 2.000.000:1 i naziva se Super Retina XDR. Uređaji su takođe pokretani čipom A13 Bionic.



Pro verzija donosi veću autonomiju i tri kamere
iPhone 11 Pro ponudiće do 4 sata više autonomije sa jednim punjenjem baterija, a 11 Pro Max čak 5 sati – što je možda i nadogradnja koju će korisnici najviše pozdraviti. U kutiji dolazi brzi punjač od 18 W.



Tri kamere sada uključuju standardnu, ultraširoku i telefoto sočivo koje otvaraju nove mogućnosti snimanja fotografija i videa. Nova mogućnost koja će biti aktivirana tokom jeseni naziva se Deep Fusion, koja korišćenjem veštačke inteligencije kombinuje čak 9 fotografija u jedan, savršeni, rezultat. Sve kamere usput mogu snimati 4K video, ali ga se može i uređivati direktno u aplikaciji Photos.

iPhone 11 Pro koštaće, u osnovnoj verziji, 999 dolara, dok će za veći iPhone 11 Pro Max trebati izdvojiti najmanje 1.099 dolara. Narudžbine se primaju od petka, a prve isporuke bi trebale da krenu 20. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Vec trecu godinu recikliraju isti dizajn, odusevljen sam kako im to prolazi


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.