Apple razvija MacBook računare sa podrškom za 5G mreže?


Podrška za 5G mreže u narednim godinama će svakako postati standardna funkcija modernih pametnih telefona i računara, ali za sada se stvari još nešto laganije razvijaju. Prvi modeli pametnih telefona sa 5G podrškom već su predstavljeni, a uvereni smo kako će gotovo svi novi top modeli poznatih proizvođača imati takvu podršku. Ali, uz telefone 5G biće potrebno podršku uvesti i na laptop računare, a čini se kako bi među prvima takvu uslugu mogao nuditi Apple.

Iako se radi o nagađanjima, web portal DigiTimes objavio je kako bi sledeća generacija MacBook laptop računara trebala da ima podršku za 5G mrežu. Konkretno, radi se o novim MacBook računarima koja bi se na tržištu trebala pojaviti u drugoj polovini sledeće godine, što ipak ostavlja ponešto prostora da netko drugi pre njih predstavi računare sa 5G podrškom.

Apple je nedavno započeo intenzivniji proces saradnje sa kompanijom Intel na područiju razvoja modema, što bi moglo da rezultuje upravo novim modemima koji će podržavati 5G vezu. Naravno, te informacije za sada nisu potvrđene ni od jedne strane, ali sasvim je logično da se radi na razvoju hardverske podrške za mreže budućnosti. Razvoj takvih uređaja sigurno će koštati, a prema prvim informacijama podrška za 5G mogla bi značajno da podigne cenu Apple uređaja. Naime, u novie MacBook računare verovatno će se ugrađivati keramičke antene kako bi se mogle postići bolje performanse, a takva tehnologija je skuplja od dosadašnje.

Korisnici koji će poželeti među prvima da imaju pristup 5G mrežama putem laptop računara, verovatno će biti spremni da izdvoje nešto viši novčani iznos kako bi kupili novi MacBook računar. Nadamo se kako taj iznos ipak neće biti znatno viši i kako neće oterati potencijalne kupce već u startu. Informacija da će se u laptop računare početi ugrađivati 5G oprema super je za krajnje korisnike jer bi već naredne godine mogli da surfuju na bržim i kvalitetnijim mrežama. Poznavajući razvoj mrežne tehnologije u Srbiji, na stabilne 5G mreže moraćemo da pričekamo još nekoliko godina, a možda i celu deceniju. Ipak, važno je da se stvari kreću prema napred.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.