Firefox testira VPN uslugu


Iz Mozille je nedavno saopšteno da će browser Firefox blokirati trackere treće strane za sve korisnike, a sada je najavljena mogućnost koja će omogućiti korisnicima još više privatnosti na webu.
Mozilla testira Firefox Private Network uslugu koja predstavlja "siguran i zaštićen put do weba", a u suštini se radi o VPN-u.

Firefox Private Network bi mogao da bude koristan, ali ima svoja ograničenja. To je VPN baziran na browseru tako da neće skrivati vaše ostale aktivnosti na internetu izvan browsera Firefox. Potrebno je instalirati VPN aplikaciju ukoliko želite bolju zaštitu vaše privatnosti na internetu. Mozilla preporučuje korišćenje Firefox Private Networka ukoliko želite da imate zaštićenu konekciju dok koristite Firefox na javnoj Wi-Fi mreži ili se jednostavno želite zaštititi od ad trackera.

Testiranje Firefox Private Networka je besplatno, a dostupno je korisnicima iz SAD-a koji se uloguju na Firefox nalog. Potom je potrebno instalirati Firefox Private Network, kliknuti ikonu koja se pojavljuje na alatnoj traci, a onda će se pojaviti mali meni koji omogućava aktiviranje i gašenje VPN-a.

Iz Mozille je saopšteno da će Firefox Private Network biti "besplatan ograničeno vreme", što znači da bi se u budućnosti ova usluga mogla plaćati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.