Google radi na asistentu koji će olakšati tačno pisanje


Iz Google-a stižu informacije kako uskoro stiže mogućnost spell checka (tačno pisanje) i provera gramatike u samom prozorčiću u kojeg upisujemo e-mail. Korisnici G-suita, koji je takođe jedna od grana u Google-u stvorena za ljude koji koriste svoj nalog u poslovne svrhe, uskoro će imati mogućnost ovog brzog ispravljanja grešaka, ali program će i prepoznavati glagole u pogrešnim licima te stavljati u pravo lice.

S obzirom na to da se radi o automatizovanoj usluzi, više neće biti potrebno dodatno klikati za proveru teksta kojeg ste napisali, već će program to napraviti umesto vas i složiti tekst u najbolje moguće izdanje. Sve će funkcionisati na principu linija koje će se nalaziti ispod reči za koje Google smatra da su pogrešno napisane ili imaju gramatičku grešku (crvene linije ispod reči koje su pogrešno napisane i plave ispod reči sa gramatičkom greškom).

Zatim sledi vaš klik na reč, a vama se u slučaju više mogućnosti nudi odabir ispravne reči ili samo jednostavno popravljanje bez ikakvih daljnjih potrebnih akcija. U sve to će biti upleten i AutoCorrect koji će takođe biti označen nakon što je reč ispravljena u slučaju da želite poništiti akciju koju je Google sam obavio.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    To je samo jos jedan nacin da zacementiraju alibi za citanje nasih mail-ova


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.