Hakovan Twitter nalog prvog čoveka te društvene mreže, Jacka Dorseya


Bezbednost Twitter-a ovog je petka u večernjim satima ozbiljno dovedena u pitanje. Nepoznati hakeri su, naime, uspeli da upadnu u korisnički nalog samog generalnog izvršnog direktora kompanije i njenog suosnivača, Jacka Dorseya. Njegov nalog @jack je najstariji korisnički nalog na ovoj društvenoj mreži i sa njega je poslat prvi tvit ikada.

U 21 sat i 45 minuta po našem vremenu Dorseyev Twitter nalog preuzeli su hakeri i započeli s objavom antisemitističkih, rasističkih i drugih uvredljivih sadržaja, što je potrajalo dvadesetak minuta.

Tada su bezbednosni timovi Twitter-a krenuli u akciju i zaustavili ovaj napad. Tek iza 23 sata potvrđeno je kako je nalog @jack vraćen u prvobitno stanje i da nema naznaka da bi njihova mreža mogla da bude kompromitovana.

Kasnije je odgovornost za napad preuzela hakerska grupa Chuckling Squad, a saznalo se i kako su tvitovali putem usluge Cloudhopper koja se oslanjala na tvitovanje putem SMS-a. Istu je Twitter bio preuzeo 2010. godine i kasnije je ugasio, ali se čini da ju je Dorsey na neki način i dalje koristio. Iz kompanije je potvrđeno kako je hakerski napad izveden putem manipulacije SIM karticama telekoma AT&T, čime su napadači dobili pristup SMS komunikaciji žrtava. Dorsey nije jedina slavna osoba koja je poslednjih dana napadnuta na ovaj način.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.