Igračima Minecraft-a će pomagati AI asistent


Umorili ste od silnog iskopavanja svih onih blokova u Minecraft-u? Uskoro biste mogli da dobijete pomoć u obliku veštačke inteligencije koja će prema vašem zahtevu kopati i graditi.

Facebook-ovi istraživači razvijaju AI asistenta kojim će igrači upravljati korišćenjem prirodnog jezika, a Minecraft su odabrali zbog "jednostavne fizike" i zbog toga što ne postoje ograničenja u broju opcija za manipuliranje blokovima.

Osnovna verzija već je dostupna na ovom linku, pa AI bot asistenta možete i sami isprobati, ili pogledajte kako funkcioniše u ovom animiranom gifu.Ukratko rečeno, bot koji se prikazuje u obliku animiranog avatara sa vama će chatovati, a vi ćete mu nastojati objasniti šta mu je činiti kao da razgovarate sa nekom osobom, što znači da nećete morati znati nikakav popis predugrađenih naredbi, što će biti od posebne koristi mlađim igračima.

Osim za igranje Minecraft-a, ovaj AI bi se u budućnosti mogao naći i na drugim područijima u kojima se traži jednostavnija interakcija ljudi sa veštalkom inteligencijom, a mogao bi se prilagoditi i za glasovnu komunikaciju.

Čitav naučni rad možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.