Muzička industrija 80% svojih prihoda beleži od streaming servisa


Muzička industrija čini se ima veliki interes od modernih servisa za streamovanje muzike kao što su vodeći dvojac na tom tržištu, Spotify i Apple Music.

Wall Street Journal prenosi podatke od Udruženja diskografske industrije Amerike (RIAA) gde se navodi kako su prihodi od servisa za streamanje muzike porasli za 26% u prvih šest meseci ove godine i to na iznos od 4,3 milijardi američkih dolara. Takvi prihodi čine 80% svih prihoda muzičke izdavačke industrije.

Podaci o servisima za streamovanje muzike čine podjednako servise na pretplatu, kao i servise koje se baziraju na oglašivačkom sadržaju. Servisi na pretplatu rasli su za 31% te sada čine 62% svih prihoda u muzičkoj industriji. Treba podsetiti kako vodeći servis ovakvog tipa, Spotify, trenutno ima preko 100 miliona pretplatnika, a Apple Music oko 56 miliona pretplatnika.

Osim servisa za streamovanje muzike iznenađujući je uspeh prodaje muzike na fizičkim medijima, vinil i CD beleže rast od 5 odnosno 13%. Vinil je u prvih šest meseci ove godine ostvario prihode od 224 miliona američkih dolara, a CD prihode od 485 miliona američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.