Nadogradnja Windows-a 10 donela neočekivane probleme


Nadogradnjom operativnog sistema obično se "krpe" bezbednosni propusti, popravljaju postojeći problemi, dodaju nove opcije i slično, ali sa updateom i promenama u softveru uvek postoji mogućnost pojavljivanja novih i do tada nepostojećih problema. Upravo to dogodilo se nakon što je Microsoft prošle nedelje nadogradio Windows te se čini da je napravljen korak napred, a dva nazad.

Nakon prethodne nadogradnje operativnog sistema, korisnici su počeli da prijavljuju probleme sa Cortanom i opterećenjem procesora prilikom korištenja tog glasovnog asistenta. S najnovijom nadogradnjom Windows-a 10, Microsoft je rešio taj problem tako da Cortana više ne crpi previše procesorske snage, ali korisnici su počeli da prijavljuju nove probleme koji im se javljaju prilikom korištenja operativnog sistema.

Najozbiljniji se čine problemi sa Intel-ovim mrežnim hardverom koji utiču a povezanost putem WiFi-ja i Etherneta (navodno je reč o računarima sa matičnim pločama MSI-a i Gigabyta). Korisnici koji su o ovom problemu pisali na forumima i društvenim mrežama naglašavaju kako se čini da je jedino rešenje potpuna deinstalacija poslednjeg updatea.

Još jedan problem sa kojim su se suočili gameri koji uživaju u naslovima poput Apex Legendsa, Overwatcha, PlayerUnknown's Battlegroundsa i World of Warcraft Classica jest zvuk u tim igrama. U odnosu na razdoblje pre nadogradnje, zvuk je tiši i odnosno drugačiji, što gamerima kvari iskustvo igranja. Takođe, deo korisnika prijavo je probleme sa akcionim centrom i pretraživanjem iz startnog menija.

Za rešavanje problema sa zvukom Microsoft je ponudio privremeno rešenje koje možete potražiti ovde te su najavili da rade na rešenju koje bi moglo da bude dostupno krajem meseca. Nadamo se da će se sa nadolazećim updateom rešiti svi navedeni problemi te da se neće pojaviti neki novi, kao što je to bio slučaj sa nadogradnjom objavljenom prošlog utorka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.