Nastavlja se rast tržišta nosivih uređaja


Kompanija IDC objavila je informacije o stanju na tržištu nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. U spomenutom razdoblju isporuke nosivih uređaja rasle su za 85,2%, na brojku od 67,7 miliona nosivih uređaja.

Poseban osvrt u ovom istraživanju stavljen je na takozvane hearable uređaje (pametne slušalice) koji su činili 46,9% svih isporuka nosivih uređaja (rast od 24,8% u odnosu na drugi kvartal prošle godine).

Što se tiče proizvođača na prvom je mestu Apple, koji je generirao 50,2% svih isporuka nosivih uređaja u drugom kvartalu, a na godišnjem nivou rast isporuka od 218,2% (uspeh zahvaljujući Airpods i Beats slušalicama).

Na drugom se mestu nalazi Samsung zahvaljujući Galaxy Buds i JBL slušalicama. Na trećem se mestu nalazi Xiaomi zahvaljujući Airdots slušalicama. Bose je na četvrto mesto dospeo zahvaljujući proizvodima iz premium sektora, kao što su QC35 i SoundSport Free slušalice.

Na petom mestu je ReSound (sestrinska kompanija od Jabre) sa godišnjim rastom od 132,9%, zahvaljujući slušalicama kao što su Jabra Elite Active 65t (alternativa Airpods slušalicama).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.