Ponovno se govori o povratku iPhone-a SE


Od kada se Apple fokusirao samo na "velike" telefone, dijagonala 5,8, 6,1, te 6,5 inča, gotovo neprestano sa raznih strana dolaze zahtevi za obnovom linije manjih uređaja. Obično se zaziva povratak SE linije, bilo u obliku nekadašnjeg iPhone-a 5/5S ili u nekom od sličnih kućišta. Osnovni zahtev ljubitelja manjih ekrana jest da se takav uređaj može lako koristiti jednom rukom, da stane i u najmanji džep, te da ima nešto noviji hardver i, naravno, nižu cenu od (pre)skupih flagshipa.

Već u nekoliko se navrata spekulisalo o tome da će iPhone SE 2, ili kako ga već želite zvati, biti predstavljen 2020. godine. Japanski Nikkei ponovno je ovih dana rasplamsao ova nagađanja donevši ponešto novih informacija o navodnim planovima Apple-a.


Prema njima, u proleće sledeće godine trebao bi biti predstavljen naslednik "jeftinog" iPhone-a SE, koji je u vreme lansiranja imao početnu cenu od, danas za iPhone smešno niskih, 399 dolara. Cena i naziv novog modela još nisu određeni, kažu izvori, ali je određen njegov cilj – popraviti prodajne rezultate Apple-a, pogotovo u Kini.


Za novi model Apple će se verovatno odlučiti iskoristiti kućište iPhone-a 8. U njega će ugraditi hardver ovogodišnjih iPhone-a 11, sa najnovijim procesorima, dok će ušteda biti ostvarena prilikom izrade ekrana. Umesto OLED ekrana koji bi se protezao od ivice do ivice, jeftiniji iPhone bi trebao da dobije klasični 4,7-inčni LCD ekran. Njega bi trebao proizvoditi Japan Display, kompanija koju će Apple i na ovaj način pokušati da izvuče iz finansijskih problema.

Ispune li se ova predviđanja, verovatno je i kako će "novi SE" imati Touch ID skener otiska prsta umesto skupljeg Face ID sistema prepoznavanja lica.

Iz Apple-a, pogađate, o ovome nema nikakvih službenih informacija. Podsetimo još jednom ovom prilikom, predstavljanje novih iPhone-a moći ćete uživo pratiti sledećeg utorka, 10. septembra u 19 sati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.