Qualcomm navodno ponovno snadbeva Huawei


Huawei se trenutno nalazi u najneizvesnijoj situaciji u kompanijinoj istoriji, barem što se proizvodnje mobilnih telefona tiče, a malo sigurnosti donosi vest iz Kine prema kojoj je američki proizvođač Qualcomm ponovno pokrenuo snadbevanje Huawei-ja svojim proizvodima.

Američka administracija odložila je punu primenu sankcija na 90 dana prošlog meseca i najavila izdavanje posebnih licenci za američke kompanije koje žele da trguju sa Huawei-jem, a ne ugrožavaju nacionalne interese. Iako Huawei koristi sopstvene Kirin procesore na velikom broju svojih uređaja, Qualcomm osim samog procesora isporučuje i komponente poput antena i bitan je igrač na područiju 5G mreže i licenciranja novih tehnologija.

Nije poznato uključuje li nastavak saradnje i isporuku novih čipseta. Glavni izvršni direktor Qualcomm-a Steve Mollenkopf za agenciju Caixin izjavio je da rade na rešenju koje će omogućiti dugoročnu suradnju između dve kompanije u budućnosti. Ostali detalji nisu poznati, a još se čeka potvrda američki izvora.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.