Razbijena mreža pružalaca ilegalnog streaminga širom Evrope


Opsežna akcija policija Italije, Nemačke, Francuske, Holandije, Grčke i Bugarske u saradnji sa organizacijama Europol i Eurojust obavljena je ove nedelje. U njoj je razbijena kriminalna organizacija koja je u navedenim zemljama sprovodila ilegalne aktivnosti prodaje neovlaštenih pretplata za televizijske piratske streaming usluge. Istragu su započeli italijanska policija i državni tužioci.

Šteta koju je ova grupa načinila legalnim distributerima video sadržaja na zahtev procjenjuje se na oko 6,5 miliona evra. U simultanoj policijskoj akciji ugašeno je preko 200 servera, zaplenjeno je preko 150 PayPal naloga na koje su primane uplate, a usluge ilegalnog IPTV-a koje su na ovaj način pružane ugašene su.



Eurojust je na konferenciji za štampu naznačio da je ilegalna skupina poznata pod nazivom OCG počela sa radom još 2015. godine, a u svom su "asortimanu" imali ilegalne stanice za reprodukciju i streaming sadržaja iz tuđih izvora, pri čemu su skidali enkripcionu zaštitu i svojim "pretplatnicima" omogućavali gledanje sadržaja po značajno nižim cenama, ne poštujući autorska prava.

Na ovaj su način oštetili vlasnike TV kuća, streaming servise i distributere filmskih sadržaja širom Evrope. Optuženi su za prevaru velikih razmera, pranje novca i cyber kriminal.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.