Samsung objavio video uputstvo za korišćenje Galaxy Fold-a


Samsung-ov preklopni pametni telefon Galaxy Fold krenuo je u prodaju, iz drugog pokušaja, ranije ovoga meseca. Verovatno ne treba ponavljati kako se na testiranjima s provela njegova prva verzija, zbog čega je Samsung morao da redizajnira određene delove preklopnog mehanizma i ekrana pre nego je u slobodnu prodaju pustio ovaj, potencijalno revolucionarni, uređaj.

Ali, niti druga verzija Galaxy Fold-a nije sasvim otporna na moguće probleme prilikom korišćenja, pa su iz kompanije odlučili u kratkom videu dati novim vlasnicima ovog telefona nekoliko saveta kako ga bolje čuvati od oštećenja.



U videu se tako spominje kao napomena da bi se u sredini glavnog ekrana mogao primetiti nabor, koji je, kažu, prirodna karakteristika preklopnog ekrana. Po ovom naboru prstom treba dodirivati lagano, što u videu i pažljivo prikazuju. Preklopni je mehanizam inspiriran preciznom mehanikom satova, ali ga treba čuvati od vlage i prašine. Naime, i dalje su na ivicama ovog uređaja prisutni otvori kroz koje nešto može upasti u same šarke i tako oštetiti ili uništiti mehanizam ili ekran.

Poslednje Samsung-ovo uputstvo tiče se snažnih magneta koji drže Galaxy Fold sklopljenim. U njihovoj blizini ne treba držati metalne predmete poput ključeva ili kovanica, jer se isti očito mogu prihvatiti za telefon i oštetiti ga. Isto tako nije poželjno Fold držati u blizini kreditnih kartica. Njihov magnetski zapis, naime, nije otporan na spoljni uticaj magneta.

Onima koji ne žele svakoga trenutka misliti hoće li im se 2.000 evra vredan telefon oštetiti na neki od spomenutih načina, Samsung je ponudio opciju Galaxy Fold Premier Service (ali samo u SAD-u). Ona donosi novo korisničko iskustvo namenjeno isključivo kupcima ovog telefona – od stručne tehničke podrške pa sve do možda i osiguranja samog uređaja, o čemu za sada nisu objavili sve detalje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.