U razvoj Mi Mix Alphe uloženo je 70 miliona dolara


Xiaomi je početkom nedelje, tačnije 24. septembra 2019, predstavio pametni telefon Mi Mix Alpha. Kako smo već tada naveli reč je o dizajnerski zanimljivom uređaju čiju površinu većinom prekriva ekran, čak 180,6%.

Sada par dana kasnije, CEO kompanije, Lei Jun, otkrio je i par podataka o razvoju uređaja. Za početak, wrap-around ekran proizvela je kompanija Visionox, ista ona koja je razvila i ekran za njihov telefon sa preklopnim ekranom, koji je prikazan početkom godine (januar 2019.).

Podsetimo, kod Xiaomi-jevog uređaja, ekran se preklapa sa dve strane, leve i desne prema spolja. Jun je otkrio kako je na Mi Mix Alphi radilo 1.000 inženjera dve godine. Deo inženjera je čak bio i ustupljen kompaniji Visionox kako bi im pomogli u usavršavanju OLED ekrana.

Za razvoj ovog tehnološki i dizajnerski zanimljivog telefona utrošeno je oko 500 miliona juana, što je otprilike 70 miliona američkih dolara.

Za sada Mi Mix Alpha ne može kupiti, ali će manji broj uređaja biti dostupan u decembru. Jedan od razloga nedostupnosti je taj što je još uvek reč o prototipu koji za zaštitu ekrana koristi plastiku, dok će retail uređaji imati staklo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.