Vivo NEX 3 5G - telefon bez fizičkih tipki


Vivo je predstavio novi pametni telefon – NEX 3 5G. Većina specifikacija je poznata od ranije, što se kao i uvek može zahvaliti prvenstveno leakerima i njihovim anonimnim izvorima.

Kako mu sam naziv kaže, NEX 3 podržava 5G mreže koje tek trebaju zaživeti u većini zemalja. Ali, Vivo je ovim modelom već sada spreman. Ono što prvo upada u oči jest da ovaj telefon nema ni jednu fizičku tipku. Glavni krivac tomu je veliki Waterfall FullView ekran čije se bočne stranice gotovo uspravno spuštaju na bočne strane kućišta. Shodno tome nije ostalo mesta za tipke, pa se ovim telefonom upravlja isključivo pomoću virtuelnih tipki i gesti.

Da bi korisnicima olakšao prelaz između telefona sa i bez fizičkih tipki, Vivo je osigurao podršku za Touch Sense, tehnologiju koja simulira pritisak tipki. Ekran se temelji na Super AMOLED panelu rezolucije 2.256 x 1.080 točaka. Ekran je potpun, bez ureza i proreza, s ugrađenim skenerom otiska prsta te prekriva 99,6% površine prednje strane uređaja.



NEX 3 5G temelji se na Snapdragon-u 855 Plus te zavisno od modela ima 8 ili 12 GB RAM-a te 256 GB prostora za skladištenje (UFS 3.0). Da bi autonomija uređaja bila što duža, Vivo je ugradio bateriju kapaciteta 4.500 mAh, a za što kraće vreme punjenja – 44-vatnu tehnologiju brzog punjenja, kakvu ima i iQQQ Pro.

Sa zadnje strane kućišta nalaze se tri kamere – glavna od 64 MP (Samung ISOCELL Bright GW1) te dve kamere od po 13 MP (širokougaona i telefoto). Za selfije je pak zadužena prednja kamera koja je većinu vremena skrivena od pogleda, jer se nalazi u unutrašnjosti telefona. Njena rezolucija je 16 MP.

Osnovni 4G model u konfiguraciji sa 8/128 GB memorije koštaće oko 640 evra. Napredniji 5G modeli, zavisno o količini memorije koštaće oko 730 evra (8/256 GB), odnosno oko 800 evra (12/256 GB). Prve isporuke su najavljene za 21. septembar.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.