Budući iPhone-i bi mogli da imaju i osvetljeni logo


Od kako je Apple prošlog meseca predstavio nove iPhone 11, interes čitalaca se okreće prema budućim modelima – iPhone-u 12. Barem se tako da zaključiti iz novih glasina koje počinju da stižu na gotovo dnevnoj bazi.

Podsetimo, nedavno smo imali prilike da saznamo kako bi iPhone 12 mogao da dobije dizajn sličan onomu na iPhone-u 4, a kojeg je Apple već jednom reciklirao sa prošlogodišnjim iPadom Pro. I dok prve glasine govore o zaslonima bez ureza (notcha), druge se dotiču manjih detalja, poput logotipa na zadnjoj strani kućišta.

Ponovno, po ko zna koji put aktuelna je priča o osvetljenom logotipu. Ipak nove glasine ovog puta su utemeljene na patentu, a govore kako bi osvetljeni logo trebao da ima i dodatnu ulogu – informisanje korisnika o dolaznim porukama i slično. U patentu od 22. marta 2018., (odobren 26. septembra 2019.), spominje se transparentni deo sa podesivom dekoracijom koja bi zavisno o tipu obaveštenja menjala izgled. Na primer, u slučaju propuštenog poziva logo bi mogao da titra, a u slučaju dolaze poruke konstantno svetliti i slično.

Kako je često patent jedno, a implementirana tehnologija drugo, ne znači da će gore navedeno ikada i biti ugrađeno u neki od iPhone-a. Ali, kako Apple zadnjih godina nije previše menjao njihov dizajn ovo im je prilika da po tom pitanju predstave nešto novo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.