Galaxy Fold na testu: Ekran popustio nakon 119 hiljada preklapanja


Preklopni telefoni su potpuni novitet na tržištu, pa je svatko kome dođu u ruke znatiželjan i želi da ispita njihove mogućnosti i izdržljivost. Sasvim je očekivano da će ovakav novitet izazvati i gomilu testova i recenzija koje će se baviti upravo mehanizmom preklapanja, za koji Samsung tvrdi da može da izdrži 200 hiljada otvaranja i zatvaranja bez problema.

Upravo ovu Samsung-ovu tvrdnju na test su stavili u Cnet-u. Napravili su mašinu koja će preklapati Galaxy Fold prilično žustrim ritmom od preko 2 puta u sekundi – i pustili ga da radi svoje. Ceo test su prenosili uživo na YouTube-u, a eksperiment je završio nakon 14 sati i nešto više od 119.300 otvaranja i zatvaranja. Tada je ekran Galaxy Folda popustio (vidljivo u priloženom videu oko 26. minute).



U tom je trenutku mehanizam zakazao, šarke više nisu lepo, uz čujni "klik" zatvarale dve polovine telefona, a na ekranu je postala vidljiva linija unutrašnjeg oštećenja. Jedna polovina ekrana počela je i da gubi kontakt, pa je ovaj Galaxy Fold proglašen uništenim.



Istini za volju, test ovakvog trajanja, koji u pola dana premaši 100 hiljada preklapanja i to besmislenom žestinom, prilično je oštar prema Samsung-ovom uređaju. Niko u normalnom korišćenju neće na ovaj način i tom brzinom preklapati svoj telefon. Podatak o 119 hiljada otvaranja i zatvaranja može se prevesti u otprilike tri godine normalnog korišćenja, pa bi uz redovan, ljudski, ritam preklapanja Galaxy Fold mogao poživeti i značajno duže.

Samsungov test izdržljivosti u kojem je ovaj uređaj podneo 200 tisuća preklapanja trajao je nedelju dana, a telefon je preklapan značajno nežnije:

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.