Google: Brzina nadogradnji Android-a se povećala


Svi već znaju da je fragmentacija Androida jedan od njegovih najvećih nedostataka. S obzirom na otvorenost eko-sistema i činjenicu na postojanje velikog broja proizvođača, ne čudi što je prihvaćenost novijih verzija operativnog sistema neuporedivo manja od one na konkurentskom iOS-u koji je zatvoren.

Ali ipak, Google je u zadnjih godinu dana uspeo u naumu da što veći broj smartfona dobije najnovije verzije njegovog operativnog sistema, tako da je Android 9 Pie imao osetno veći rast nego prethodne verzije i trenutno zauzima udeo od 22,6% u ukupnoj masi uređaja.U Google-u navode da su ovaj uspeh postigli pomoću Projekta Treble i kvalitetnijom saradnjom sa proizvođačima. Prosečno trajanje nadogradnje uređaja sa Orea na Pie trajalo je tri meseca, a situacija sa Android-om 10 bi trebala da bude još bolja, dakle veruju da će se vreme potrebno za prelazak na novu verziju dodatno skratiti.

Google je takođe pohvalio proizvođače Xiaomi, OnePlus i Essential za brzu reakciju kad su nadogradnje u pitanju i izrazio nadu da će do kraja godine i mnogi drugi svoje modele nadograditi na Android 10, a poimence spominje Samsung, LG, Motorolu, Oppo, Vivo, Sony, Sharp i Realme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.