Google Pixel 4 za četiri aplikacije blokira rad na 90 Hz


Nastavljaju se "kontraverze" oko ekrana sa osvežavanjem od 90 Hz na Google-ovim Pixel 4 i Pixel 4 XL mobilnim uređajima. Takozvani Smooth Display sistem u navedenim mobilnim uređajima automatski određuje frekvenciju osvežavanja od 60 ili 90 Hz zavisno od situacije.

Tako je utvrđeno kako se opcija osvežavanja na 90 Hz automatski blokira kada je svetlina uređaja postavljena niže. Sada je prema pisanju internet stranice 9to5Google utvrđeno kako navedeni uređaji blokiraju i 90 Hz način rada u barem četiri aplikacije WeChat, Pokemon Go i začudo i u Google-ovim aplikacijama Waze i Google Maps.

U slučaju Pokemon GO-a frekvencija osvežavanja ekrana je smanjena na 30 Hz kako aplikacija ne bi previše uticala na autonomiju uređaja. Kod aplikacije WeChat osvežavanje od 90 Hz je blokirano zbog određenih problema sa stabilnošću aplikacije (trebalo bi biti rešeno nekom budućom nadogradnjom).

Za Google Maps i Waze razlog blokiranja aplikacija na 60 Hz nije poznat, no verovatno se takođe radi o načinu uštede baterije.

Za sada ostaje nejasno može li se ova ograničenja u četiri navedene aplikacije zaobići uporabom developerske opcije "Force 90 Hz".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.