HTC objavio funkcije svog jeftinijeg blockchain telefona


S obzirom na manjak uspeha na tržištu pametnih telefona, kompanija HTC se u poslednje vreme koncentrisala na neke inovativne tehnologije kao što je na primer blockchain.

Nakon Exodus 1 blockchain telefona koji je u prodaju došao sa cenom od 699 američkih dolara, tajvanska kompanija sprema novi ekonomičniji Exodus 1S model, koji bi u prodaju trebao da dođe sa cenom od 250 dolara.

Po uzoru na originalni Exodus 1 model i novi Exodus 1S donosi HTC Zion wallet (podržava nekoliko kriptovaluta i validaciju bitcoin transakcija na samom uređaju). Ukoliko korisnik ima microSD karticu sa kapacitetom od barem 400 GB na uređaj je moguće uskladištiti i ceo bitcoin ledger.

Što se tiče funkcija koje nemaju veze sa blockchainom, Exodus 1S čini se pripada srednjoj klasi uređaja te čak sadrži i sada već pomalo zastarele funkcije kao što je 720p ekran, micro USB priključak, stari Android 8.1 Oreo sistem i samo jednu zadnju 13-megapikselnu kameru (selfie kamera je takođe 13-megapikselna).

Spomenuti 720p ekran u 18:9 formatu ima dijagonalu od 5,7 inča, a tu je i Snapdragon 435 čip, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije te 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Exodus 1S će se u Evropi prodavati sa cenom od 219 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.