Huawei očekuje da će do kraja godine isporučiti 270 miliona telefona

Huawei se pre nekoliko dana pohvalio kako su do sada uspeli da isporuče 200 miliona pametnih telefona. To je impresivna brojka kada se uzmu u obzir problemi u kojima se kompanija trenutno nalazi sa dobavljačima potrebnih komponenti zbog američkih sankcija.

Ali usprkos tomeu uspeli su da isporuče 200 miliona telefona tokom ove godine. Štaviše, do ove brojke su stigli čak 64 dana ranije nego prethodne. Ovako dobrim rezultatima pripomogli su i popusti na cenu uređaja u matičnoj Kini, a koji su se odnosili na najnoviju Mate 30 seriju.

Zahvaljujući tome i drugim poslovnim potezima Huawei je u prva tri tromesečija 2019. godine uspeo da napravi prihod od 86,01 milijardi američkih dolara. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvareno je povećanje prihoda od 24,4%.

Stoga ne čudi što je CEO kompanije, Ren Zhengfei, optimističan u naredno poslovanje tokom nadolazećih praznika. Zhengfei smatra kako će do kraja godine Huawei isporučiti ukupno 270 miliona telefona, odnosno 20 miliona više nego što su prognozirali najoptimističniji analitičari.

Deo tržišnog uspeha trebao bi da postigne i Mate X, kompanijin prvi telefon sa savitljivim ekrnom. Prema zadnjim informacijama, Mate X će na kineskom tržištu biti pušten u prodaju 15. novembra 2019. godine. Hoće li biti bolji od Galaxy Fold-a koji se nije pokazao spremnim za svakodnevno korišćenje, saznaćemo nakon prvih recenzija, Zack Nelson je zasigurno naoštrio noževe i obnovio zalihe upaljača kako bi ga podvrgnuo svojim nesvakidašnjim testovima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.