iOS 13 na 50, a iPad OS na 33%


Apple je objavio prve službene rezultate vezano uz zastupljenost svojih mobilnih platformi – iOS 13 i iPadOS. Izveštaj je otkrio kako se iOS 13 nalazi na tačno pola puta do potpune dominacije nad iPhone-ima, ali i da se iPadOS malčice muči sa osvajanjem digitalnih teritorija.

Ali za to postoji dobar razlog. Iako su obe platforme predstavljene isti dan, tokom WWDC 2019 konferencije, u opticaj su puštene sa odmakom – iOS 13 19. septembra, a iPadOS 30. septembra 2019. godine. Tih jedanaest dana razlike sasvim je dovoljno da rezultat bude ovakav kakav jeste – do 15. oktobra iOS 13 je preuzelo 50% korisnika, a iPadOS 33%.



Apple zadnjih godinu dana ima običaj da objavljuje i podatke vezano uz starije uređaje, a koje su njihovi korisnici odlučili nadograditi na najnoviju verziju operativnog sistema. I u ovom slučaju iOS 13 vodi – na svoje uređaje ga je preuzelo 55% korisnika, a iPadOS njih 41%.

Podsetimo, obe platforme podržavaju veći broj uređaja – iOS 13 podržava 15 različitih iPhone-a, a iPadOS 11 različitih iPad-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.