iPhone SE2 ipak će stići u telu iPhone-a 8


Sudeći prema novim informacijama koje je plasirao dobro nam poznati analitičar Ming-Chi Kuo, oni koji su maštali o povratku na najmanji iPhone verovatno to više nikada neće moći učiniti. Apple je, izgleda, odustao od tela kakvo je korišćeno za iPhone 5, 5S i SE, ali bi najnoviju generaciju telefona mogao obogatiti još jednim dodatkom. iPhone SE2, o kojem se već duže vremena spekuliše, mogao bi se pojaviti u proleće 2020. godine.

Kuo kaže da će Apple za "mali i jeftini" iPhone, kakav je izvorno SE bio, iskoristiti kućište iPhone-a 8, koji je ujedno i najstariji model i dalje u proizvodnji. Tako će kompanija verovatno uštedeti na delovima, barem kad je reč o ekranu i delovima kućišta. Ispod haube SE 2 neće nalikovati zastareloj osmici, već će biti zasnovan na najnovijem čipu, A13 Bionic, koji je ugrađen u seriju 11, predstavljenu prošlog meseca.

Osim toga doznaje se i kako će ovaj model verovatno dolaziti sa 3 GB RAM-a. Ekran će, naravno, ostati dijagonale 4,7 inča. Kad je reč o ceni, očekuje se da će ona biti značajnije niža od 700 dolara za iPhone 11, a mogla bi biti bliža onoj po kojoj se sada prodaje iPhone 8, dakle između 350 i 450 dolara (u SAD-u).

Apple predviđa, navodi Kuo, da bi se ovaj model mogao prodati u 30-40 miliona primeraka tokom 2020. godine. Ciljana grupa za ovaj model biće kupci koji žele nadograditi svoj stari uređaj, npr. iPhone 6 (koji se više ne može nadograditi na iOS 13), a ne treba im ekran sa notchem, Face ID ili trostruka kamera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.