Mate 30 i Mate 30 Pro u Evropi navodno od 15. novembra


Iako je Huawei svoj najnoviji top model – Mate 30 Pro službeno predstavio u Münchenu, prodaja u Evropi još uvek nije startovala. Razlog tome je nemogućnost dobivanja Google-ovih sertifikata za korišćenje Play servisa, a sve zbog zabrane poslovanja američkih kompanija sa Huawei-jem.

Ali ipak, ako je verovati najnovijim glasinama koje stižu iz Kine, Huawei Mate 30 Pro bi se na evropskom tržištu na kraju ipak trebao pojaviti, a prodaja bi navodno trebala započeti 15. novembra.

Koliko će ona biti uspešna, teško je reći, pogotovo ako se situacija sa trgovinskim ratom nastavi, odnosno ako uređaj bude isporučen bez Google-ovih servisa. Istini za volju, u zadnjih nekoliko nedelja, američka administracija je najavila ukidanje zabrane poslovanja sa Huawei-jem za određene američke kompanije, ali još uvek ne znamo nalazi li se na tom popisu i Google.

U svakom slučaju, "obični" Mate 30 bi trebao da se prodaje po ceni od 799 eura, a Mate 30 Pro 1099. 5G verzija trebala bi da bude još malo skuplja. tj. 1199 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.