Mate 30 izgubio mogućnost instalacije Google servisa i aplikacija


Kao što je već poznato, Huawei je lansirao Mate 30 seriju bez pristupa Google servisima. U međuvremenu se pojavio alat koji je omogućio instalaciju Google-a u Mate 30 uređaje, ali nije dugo potrajao.

Oni koju su uspeli da kupe Mate 30 Pro flagship bez Google-ovih servisa, našli su način kako da ga instaliraju na sistemskom nivou. Do sada se to radilo putem alata LZPlay, ali od sada taj alat kao ni serveri koji su isporučivali potrebite apk pakete nisu dostupni.

Razlog su navodno "sumnjivi" zahvati, koje je dotična aplikacija izvodila kako bi odradila posao. Istina je da čačkanje po sistemskim datotekama nije naročito mudro, a uz ono što želite, vrlo lako unutra može staviti i ono što ne želite, na primer neki malware.

Za očekivati je da ovo nije jedini takav alat koji će se pojaviti, ali realno će u budućnosti biti i manje onih koji će se u to upuštati.

U međuvremenu se Mate 30 Pro u Kini gde ne mare za Google-om, prema Huawei-u prodaje kao vruće kifle. Do sada je navodno prodato preko milion primeraka, a pred prodavnicama se kampuje kao nekad za novi iPhone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.