Pojedine banke ukinule podršku za Galaxy S10 i Note 10 zbog problema sa čitačem otisaka prstiju


Nakon što je otkriveno kako se novi Galaxy S10 i Note10 telefoni mogu otključati sa bilo čijim otiskom prsta, pa i onima koji nisu registrovani zavladala je svojevrsna panika među korisnicima i čini se bankama. Naime, deo banaka je iz puke predostrožnosti odlučilo na navedenim uređajima isključiti opciju prijave i verifikacije plaćanja pomoću otiska prsta, ali ima i onih banaka koje su se odlučile i za snažnije mere – ukidanje potpune podrške za Galaxy S10 i Galaxy Note 10.

Najsnažniju meru sprovela je kineska banka – Bank of China, koja osim što je ukinula podršku za Galaxy S10 i Galaxy Note10, isto je učinila i za Samsung-ov tablet – Galaxy Tab S6. On se među ovim društvom našao ni kriv ni dužan budući je opremljen optičkim skenerom otisaka prstiju, a ne ultrazvučnim kao što je slučaj s Galaxy S10 i Galaxy Note10 uređajima.

Britanska banka Nationwide Building Society ukinula je samo mogućnost prijave u mobilnu aplikaciju banke putem otiska prsta, a isto su učinile i izraelska banka Hapoalim Bank i južnokorejska banka KaKao Bank.

Podsetimo, Samsung je odmah po otkriću ovog bezbednosnog problema obećao kako uskoro stiže zakrpa koja će ga ispraviti. Ali, do tada vlasnicima spomenutih uređaja savetuju da skinu sve neoriginalne folije i druge zaštite sa ekrana. Dodatni savet bi bio i da ih do izlaska zakrpe ne izgube, jer osoba koja pronađe uređaj može sama naknadno da postavi zaštitu i iskoristiti bezbednosni propust kako bi se domogla podataka sa uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.