Unicode objavio listu najpopularnijih emojija


Emoji su postali svakodnevni deo komunikacije, što kod nekih izazova oduševljenje a kod drugih pak zgražanje. U emojijima je već napisana i Biblija, njihovo ubacivanje u razgovor može dovesti do većih šansi u ljubavi i polnim odnosima, ali do sada nismo znali tačno koje emotikone ljudi najčešće koriste. Prvi put je sada konzorcijum Unicode, organizacija odgovorna za klasifikaciju i standardiziranje emojija, objavila top listu najkorišćenijih sličica.

Svoje podatke dobili su iz više izvora te su prema njima rangirali emojije po frekvenciji upotrebe – oni koji se najčešće ubacuju u razgovor smešteni su u kategoriju 0, slede ih oni sa otprilike upola manjom frekvencijom pojavljivanja u kategoriji 1, sa četvrtinom u kategoriji 2, i tako dalje.Apsolutni pobednik sa oko 9,9% udela u svim poslatim emojijima jeste "lice koje plače od smeha": 😂.

Sledi ga znak srca sa 6,6%: ❤️. Iza njih smestili su se dva srodna emotikona: lice sa srcima u očima i lice koje se valja od smeha: 😍 🤣. Tek na petom mestu našao se obični "smiley": 😊. Od petog do desetog mesta nalaze se sledeći znakovi: 🙏 💕 😭 😘.

Iz Unicode-a napominju da su unutar istog znaka grupisane sve njegove rodne i rasne varijante. U analizi je primetno i da su noviji emotikoni, nedavno uvršteni u Unicode standard, pri dnu liste jer im treba vremena da se probiju u upotrebu.

Popis prvih nekoliko stotina emojija rangiranih po frekvenciji upotrebe izgleda ovako:

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.