Adobe dodaje live streaming opciju u svoje programe


Na godišnjoj MAX 2019 konferenciji, gde je Adobe predstavljao nove funkcije za svoje Creative Cloud aplikacije, najavljena je funkcija koja je očito inspirisana Twitch-em i YouTube-om. Konkretno se radi o uključivanje opcije livestreaminga u Adobe-ove aplikacije, što znači da ćete svoj rad u Photoshop-u ili Premiere-u uskoro moći uživo da streamujete drugima kako biste ih naučili kako da rade u tim programima.

Ta funkcija će funkcionisati vrlo jednostavno pa će biti dovoljno da pritisnete gumb za pokretanje broadcastinga, nakon čega ćete dobiti link koji ćete moći da pošaljete nekome s kim želite da delite svoj rad u aplikaciji. To otvara mnoge mogućnosti, pre svega za potrebe edukacije, ali i za uključivanje klijenata u proces rada, jer će oni moći uživo pratiti šta dizajner radi i uživo mu davati svoje sugestije o eventualnim korekcijama kako bi dobili ono što žele na najbolji mogući način.

Adobe trenutno sprovodi beta testiranje nove live streaming značajke sa odabranim korisnicima iPad aplikacije Adobe Fresco, a za očekivati je da će se pojaviti i u novom Photoshop-u za Apple-ove tablete koji je takođe predstavljen na MAX konferenciji. Adobe takođe lansira i mobilnu verziju Illustrator-a koja će se pojaviti 2020. godine te je za očekivati da će i ona dobiti novu livestreaming opciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.