Alibabin Dan samaca postigao novi rekord

Poslednjih nekoliko godina Alibaba organizuje velike prodajne akcije za takozvani Dan samaca, koji se 11.11. obeležava u Kini. Za neupućene, nije reč o nekom službenom prazniku već su trgovci iskoristili činjenicu da se četiri jedinice u datumu mogu interpretirati kao osobe koje su same, odnosno bez partnera.

Akcijske cene koje se na taj dan nude putem Alibabe pandan su onima koje se u SAD-u i ostatku sveta aktiviraju nešto kasnije, na Crni petak i od nedavno Cyber ponedeljak.

Prošle godine je ostvaren rekord u prodaji na 11.11., tada je na Alibabi ostvaren promet od 30,8 milijardi američkih dolara. To je bilo oko 27% više nego 2017. godine, koja je pak za 40% bila potukla 2016. godinu. Gotovo neverovatni niz rekorda nastavljen je i ove godine.

U samo 24 sata tijekom 11. novembra putem internet prodavnica Alibaba Grupe prodato je raznoraznih proizvoda u vrednosti od 38,4 milijarde dolara. Prošlogodišnji rekord tako je lakoćom potučen, a rezultat Dana samaca je za oko 25% bolji od prošlogodišnjeg.

Obično u ovim rasprodajama učestvuje oko pola milijarde kupaca, a ove su godine samo u prvom satu oni uspeli da potroše, ponovno rekordnih, 12 milijardi dolara. Povodom ovog dana ludih cena i rasprodaja u Alibabi su upriličili i Global Shopping Festival na kojem je jedna od zvezda bila i Taylor Swift.

Prošle godine gotovo je polovina naših čitatelja koji su glasali u anketi izjavila da su i sami ugrabili neki popust na Danu samaca. Da vidimo kakva je situacija ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.