Američki T-Mobile pušta u rad 5G mrežu


T-Mobile, treći po veličini američki operater, 6. decembra će u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu s nacionalnom pokrivenošću, objavio je juče predsednik kompanije Mike Sievert.

Videli smo da su proletos u nekim zemljama s radom počele prve komercijalne 5G mreže, ali njihova pokrivenost je uglavnom ograničena. Tek je pre nekoliko dana kineski China Mobile u rad je pustilo najveću 5G mrežu na svetu, koja će uskoro pokrivati 50 najvećih kineskih gradova.

T-Mobile bi tako krajem ove godine 5G signalom trebao pokrivati 5000 gradova u SAD, ali i veliki deo ruralnih područija, čime bi pristup 5G mreži trebalo da dobije oko 200 miliona stanovnika.

Cilj bi trebao da bude ostvaren zahvaljujući spajanju sa Sprint-om – četvrtim po veličini operaterom u SAD, koje je već u toku. T-Mobile gradi 5G mrežu u 600 MHz i 2,5 GHz spektru, dok će Sprinot-va visokofrekventna mreža (milimetarski talas) biti iskorišćen za najgušća urbana područija, pa će kapacitet zajedničke mreže narasti 14 puta.

Predsednik T-Mobile-a je izjavio da će zahvaljujući ovome do 2024. godine prosečna brzina downloada u SAD iznositi 450 Mbps, što je višestruko više od 25-40 Mbps, koliko trenutno u proseku omogućuju kapaciteti 4G mreža.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.