Apple očekuje isporuku barem 100 miliona iPhone-a 12 u 2020.


Prema zadnjim finansijskim izveštajima tržište, odnosno korisnici, nisu bili naklonjeni Apple-u i njegovom iPhone-u. Zbog sve manjih isporuka Apple je krajem prošle, 2018. godine odlučio da prestane da objavljuje koliko je tačno primeraka iPhone-a isporučeno tokom određenog razdoblja.

Ali, analize tržišta pokazale su kako je broj isporuka iPhone-a u konstantnom padu, iz kvartala u kvartal. Zavisno od izvora, za pad zainteresovanosti korisnika za nove iPhone kriva je cena, neki krivca vide u nedovoljnoj razlici između modela, pogotovo po pitanju dizajna koji se znatnije nije menjao godinama, izuzev novijih iPhone-a.

Ali, čini se kako Apple uprkos tome nije izgubio optimizam. Prema pisanju DigiTimes-a Apple-ovi analitičari očekuju znatnije povećanje broja isporuka iPhone-a 12 tokom 2020. godine. Prema njima broj isporučenih iPhone-a 12 trebao bi da bude barem 100 miliona primeraka.

Svoj optimizam temelje na činjenici da bi iPhone 12 konačno trebao dobiti znatniji redizjan, ali i podršku za 5G mreže. Sve navedeno trebalo bi da bude dovoljno drugačije u odnosu na postojeće modele da bi privoleli korisnike na kupovinu novog iPhone-a. Jedno od istraživanja pokazalo je kako Amerikanci pametne telefone menjaju svake tri godine, što znači kako Apple sledeće godine ima na nišanu sve vlasnike iPhone-a starijih od iPhone-a X. Sledeće godine bi Apple trebao da predstavi četiri iPhone-a – iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max i novi mali iPhone – iPhone SE 2.

Kolika je šansa da se ispune prognoze o isporuci 100 miliona iPhone-a u 2020. videćemo nakon konačnih finansijskih rezultata vezano za isporuku aktuelnog iPhone-a 11, Apple je prognozirao kako će navedeni model isporučiti u 80 miliona primeraka. Ali, o tom potom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.