Chrome bi mogao da počne da označava neuobičajeno spore sajtove


Na službenom blogu projekta Chromium objavljen je tekst kojim se tim developera browsera Chrome određuje prema sporim i brzim web stranicama, i najavljuje kako bi ih ubuduće Chrome mogao tretirati. Po njima, osnovna misao vodilja za dobro korisničko iskustvo jeste brzo učitavanje web stranica, koje se, pak, ne događa uvek i svugde. Google-ovci su stoga zadali sebi misiju tu činjenicu isprave.

Prema ovoj najavi, u nekim budućim verzijama Chrome-a web stranice koje se u svojem redovnom radu ponašaju neuobičajeno (dakle, sporo) mogle bi da dobiju posebnu oznaku. Isto tako, ali nekom pozitivnijom oznakom, bile bi obeležene i vrlo brze stranice prijatne za surfovanje.

Oznake (bedževi) trebali bi da budu dodjeljivani na temelju vrlo detaljnih kriterijuma, a algoritmi će uzimati u obzir i istorijska prosečna vremena učitavanja stranica kako bi odredili je li pojedina stranica inače "spora" ili "brza". Privremeni zastoji u radu ili loša korisnička internet veza neće imati utjecaja na dodelu oznake brzine.

Oznake će se nalaziti na "loading" ekranu, unutar "progress bara" ili pak unutar kontekstnih menija. Dodela oznaka biće provođena postupno, a kriterijumi će se s vremenom definisati. O tome hoće li i kada ova funkcionalnost iz Chromium-ovog eksperimentalnog okruženja stići i u stablni Chrome biće odlučeno naknadno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.