Dizajner Jony Ive napustio Apple

Krajem juna mnogi su se iznenadili kada je iz Apple-a bilo objavljeno da će iz kompanije otići Jony Ive, dugogodišnji prvi čovek dizajnerskog odeljenja i potpredsednik Apple-a. Tada su javnost pokušali smiriti najavom kako će Ive pokrenuti dopstvenu dizajnersku kompaniju kojoj će upravo Apple biti prvi klijent, ali svejedno – činjenica da Sir Jonathan Ive više neće svakodnevno nadzirati rad industrijskih i grafičkih dizajnera mogla bi imati značajan uticaj na to kako će proizvodi i softver ove kompanije izgledati u budućnosti.

Nakon nekoliko meseci "na izlaznim vratima", juče se čini kako je Ive konačno i napustio Apple. Sa službenih stranica na kojima je popis menadžera njegovog imena više nema. Osim tog detalja iz kompanije nisu ni na koji drugi način objavili kada je tačno Ive prestao sa radom.

Njegov plan je, kako je bilo objavljeno u junu, pokrenuti kompaniju LoveFrom, te se i dalje baviti dizajnom za Apple i druge klijente. Tim Cook je tada bio komentarisao kako je reč o manjoj promeni, i naveo da je dizajnerski tim koji Ive za sobom ostavlja snažniji nego ikad. Direktnog naslednika na poziciji koju je držao neće dobiti, a njegovi će zadaci biti podeljeni među više članova tima.

O kompaniji LoveFrom takođe se gotovo ništa ne zna, osim činjenice da će njene dizajne iz Ivea potpisivati njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Marc Newson.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.