Facebook namerava da plaća korisnicima za njihova mišljenja


Nakon što je Facebook ranije bio prisiljen da ugasi dve aplikacije koje su skupljale veliku količinu podataka korisnika u ime istraživanja tržišta, kompanija je pripremila novu aplikaciju putem koje će nagrađivati korisnike za dobrovoljne povratne informacije.

Nova aplikacija za istraživanje tržišta nazvana je Viewpoints, a obećava kompenzaciju svim korisnicima u zamenu za ispunjavanje upitnika i drugih zadataka. Korisnici će moći da zarade do 600 dolara godišnje, a novac će im biti prosleđen putem PayPal usluge kada skupe određen broj bodova ostvarenih učešćem u programima. Precizni detalji o bodovanju nisu objavljeni, ali se zna da neke nagrade neće imati novčanu vrednost.

Facebook će aplikaciju koristiti za mnogo više od samog istraživanja. Od korisnika bi se moglo tražiti da obavljaju zadatke, demonstriraju proizvode ili čak pomognu u poboljšanju AI tehnologije kao što je snimanje izgovora imena kako bi se unapredilo prepoznavanje glasa ili označavanje fotografija u svrhu poboljšanja prepoznavanja fotografija.

Još uvek nije jasno o kakvim ostalim "zadacima" je reč i da li će se od korisnika tražiti njegove navike surfanja ili korišćenja aplikacije. U uslovima korišćenja je navedeno da aplikacija može da prikuplja podatke iz telefona korisnika, uključujući vrstu browsera i podatke o lokaciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.