Hakovan OnePlus, ukradeni privatni podaci, ali ne i kreditne kartice


OnePlus, kompanija najapoznatija "geekovskom" delu populacije juče je na e-mail adrese kupaca poslala upozorenje kako je nepoznati haker provalio u njihovu bazu podataka i time potencijalno ugrozio njihovu privatnost.

Kompanija navodi da su lozinke i brojevi kreditnih kartica bezbedni, ali nepoznatoj grupi hakera su dostupni privatni podaci poput e-mail adresa, brojeva telefona i kućnih adresa na koje su uređaji poslati iz njihovih web prodavnica.

Za sada nije poznato kada se tačno ovaj hakerski napad dogodio niti koliko je korisnika zahvaćeno.

Iako podaci o plaćanju, tj. brojevi kreditnih kartica ovim napadom nisu obuhvaćeni, postavlja se pitanje koliko je sistem OnePlus-a siguran. Štqviše, sličan napad se već dogodio pre dve godine, kada su procureli čak i brojevi kreditnih kartica, no oni koji su plaćali PayPal-om nisu bili ugroženi.

OnePlus je takođe nekoliko puta uhvaćen na delu kako privatne podatke korisnika šalje centrali u Shenzhenu, o čemu smo u više navrata izveštavali. Ta afera nije prošla ispod radara većine tehnološki orijentisanih medija, ali je izostala kod onih za šire mase.

Hoće li i na koji način OnePlus poraditi na bezbednosti svojih kupaca, ostaje za videti. U svakom slučaju je dobro što su one čiji su podaci procureli, na vreme obavestili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.