Huawei zamenu ekrana na Mate X naplaćuje 1.000 USD


Zamena oštećenih delova na pametnim telefonima često je skupa. Cena rezervnih delova između ostalog ovisi i o tome radi li se o flagship uređaju ili o nekom od jeftinijih modela iz donjeg i srednjeg segmenta.

Mate X sa cenom od preko 2.000 USD sigurno nije među jeftinijim telefonima na tržištu (za sada samo na kineskom), a i cenovnik rezervnih delova mu je isto takav – skup. Kineski mediji su uspeli da saznaju službene cene rezervnih delova za navedeni telefon, a među najjeftinijim stavkama su baterija i poklopac baterije koji koštaji oko 39 USD i 50 USD.



Ali, kako je navedeni uređaj većinom ekranom, njegova cijena je daleko veća – čak 1.000 USD, što znači da je gotovo pola cene uređaja na ime ekrana. Ostale komponente su koliko-toliko jeftine, barem u odnosu na cenu ekrana. Promenu matične ploče Huawei će naplatiti oko 510 USD, dok će zamena kamera kupca koštati oko 100 USD.

Iako je cena zamene ekrana prilično visoka, ista je i očekivana budući je reč o posebnoj vrsti ekrana koja se može savijati. Ali to treba dodati i da su telefoni sa savitljivim ekranima još uvek retkost na tržištu pa su i cene rezervnih delova veće, jednom kada savitljivi ekrani postanu standard za većinu telefona i cene će im biti manje. Ali do tada se još uvek više isplati kupiti najskuplji nesavitljivi flagship, jer isti stoji koliko i zamena ekrana na Mate X, a u slučaju potrebe servisiranja i cene servisa će biti niže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.