IDC: Huawei dominira kineskim tržištem pametnih telefona


IDC je objavio podatke o stanju na kineskom tržištu pametnih telefona tokom trećeg kvartala ove godine. U spomenutom razdoblju, na kineskom je tržištu isporučeno 98,8 miliona pametnih telefona, što je pad od 3,6% na godišnjem nivou.

Kineskim tržištem pametnih telefona kao i do sada dominiraju domaći proizvođači. Na prvom mestu nalazi se kompanija Huawei sa 41,5 miliona isporučenih pametnih telefona i ostvarenim tržišnim udelom od 42% i rastom od oko 64,6% na godišnjem nivou.

Na drugom mestu se nalazi kompanija vivo sa 18,1 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 18,3%. Oppo se nalazi na trećem mestu sa 16,4 miliona isporučenih uređaja, a Xiaomi na četvrtom sa 9,7 miliona isporučenih uređaja. Te kompanije imaju tržišni udeo od 16,6 odnosno 9,8%.

Prva kompanija koja nije kineska a nalazi se na ovoj listi je Apple koji je isporučio 8,1 miliona pametnih telefona i ostvario peto mesto sa tržišnim udelom od 8,2%. S ove liste jedino su vodeći Huawei i Apple u trećem kvartalu zabeležili rast isporuka, a ostali dvocifreni pad isporuka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.