Instagram proširio sakrivanje lajkova na ceo svet


Tokom ove nedelje trebalo je da počne testiranje sakrivanja broja lajkova na Instagramu u SAD-u, najvećem njihovom tržištu. To je izazvalo gotovo pa paniku među influenserima i svima onima koji na ovoj društvenoj mreži zarađuju, ili su pak "zavisni" o broju lajkova. Iz Instagram-a su potom odlučili da prošire test novog načina prikaza lajkova na eo svet, o čemu su izvestili putem svojih službenih kanala.

Eksperimentalno sakrivanje broja lajkova pod objavama sprovodiće se globalno, ali će zahvatiti tek manji udeo korisnika ove mreže. Svi oni koji "upadnu" u testnu grupu biće o tome obavešteni unutar mobilnih aplikacija. Ispod tuđih objava na Instagramu im neće biti vidljiv broj lajkova, ali svoje statistike će i dalje videti normalno.

Inicijalne povratne informacije iz zemalja u kojima je ova opcija testirana ranije bile su pozitivne, kažu iz Instagram-a. Međutim, svesni su kako je reč o velikoj, fundamentalnoj promeni, pa je žele vrlo dobro ispitati pre nego što odluče hoće li je primeniti za sve korisnike.

Isto tako, zabrinutim influenserima i kreatorima sadržaja poručili su da aktivno razmišljaju o načinima smanjena eventualnog negativnog uticaja sakrivanja broja lajkova – tj. traže način da im omoguće neki drugi vid komuniciranja vrednosti sopstvenih objava partnerima, odnosno onima koji te objave sponzorišu.

Krajnji cilj aktuelnog globalnog ispitivanja ove opcije jeste shvatiti kako bi sakrivanje broja lajkova moglo da utiče na načine korišćenja Instagram-a i osećaje prema njoj, pogotovo kod mlađih korisnika, poručio je Adam Mosseri, prvi čovek ove društvene mreže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.