Instagram ulazi u ''borbu'' sa nasilnim sadržajem


Instagram je objavio da planira da proširi zabranu na fotografije koje se odnose na samopovrede i samoubistva, ali i na crteže, crtane filmove i memove sa sličnim sadržajem, piše Independent.

U februaru su iz ove društvene mreže naveli da su opredeljeni za uklanjanje svih fotografija vezanih za samopovređivanje s platforme.

Taj potez usledio je nakon smrti 14-godišnje Molly Russell 2017. godine, koja je sebi oduzela život nakon što je na Instagram-u i Pinterest-u pregledala grafičke sadržaje samopovređivanja. Njen otac Ian Russell tada je izjavio kako veruje da je Instagram delimično odgovoran za njenu smrt.

On je rekao da je "stvarno zadovoljan" poslednjim opredjeljenjem firme, objašnjavajući kako veruje da je njegova ćerka ušla u "crnu rupu depresivnog samoubilačkog sadržaja".

"Mislim da se Molly verovatno našla u depresiji. Uvek je bila samozatajna i volela je da bude sama", rekao je Russell za BBC News.

Prema podacima Instagram-a, ova platforma uklonila je duplo više neprimerenog sadržaja koji se odnose na samopovređivanje i samoubistva od početka 2019. godine u odnosu na proteklu godinu.

Tačnije, kompanija u vlasništvu Facebook-a saopštila je da je između aprila i juna 2019. godine 834.000 datoteka sa takvim sadržajem uklonjeno sa platforme, od čega 77 posto nisu prijavili korisnici Instagram-a.

Šef Instagram-a Adam Mosseri objasnio je da će zabrana crteža, crtanih filmova i memova koji su povezani sa samopovređivanjem i samoubistvom biti uvedena na Instagramu naknadno.

"Trebaće vremena da se potpuno implementira, ali to neće biti poslednji korak koji preduzimamo. Ništa mi nije važnije od bezbednosti ljudi koji koriste Instagram", izjavio je Mosseri.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.