Kina želi da zabrani mladima igranje online igara tokom noći


Kina je najavila uvođenje ograničenja za maloletničko igranje online igara kako bi smanjila broj zavisnika o video igrama.

Službene smernice vlade važiće za sve online platforme za igre koje posluju u toj zemlji, a najviše za Tencent, kinesku kompaniju koja se bavi društvenim mrežama i video igrama. Prema novim pravilima, igračima mlađim od 18 godina biće zabranjeno igranje online igrica radnim danom od 22 sata uveče do 8 sati ujutro. Tokom nedelje moći će igrati igre samo 90 minuta dnevno, a vikendom i praznicima do tri sata dnevno, piše CNN.

Smernice takođe postavljaju ograničenja za količinu novca koju maloletnici mogu da prenesu na svoje internet račune. Igrači uzrasta između osam i 16 godina mogu uplatiti za igre samo 3000 dinara mesečno, dok će maksimalan mesečni iznos za one između 16 i 18 godina biti 6000 dinara.

Predlog navedenih smernica prekjuče je objavila kineska kancelarija za medije i publikacije.

Nove smernice poslednji su potez Kine u akciji koja je u toku regulacije industrije igara. Peking je u augustu 2018. objavio da planira da ograniči broj novih internet igara kako bi se smanjila zavisnost kod dece i adolescenata. Takođe je kritikovala popularnu mobilnu igru ​​"Čast kraljeva" zbog navodnog izazivanja zavisnosti kod mladih ljudi u 2017. godini.

Zavisnost o igrama na sreću, poznata službeno pod nazivom internetski poremećaj u igrama (IGD), prvi put je dodata u međunarodnu klasifikaciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije u junu 2018. godine. Studija iz 2018. godine, koju su sproveli istraživači sa Medicinske škole Univerziteta u Šangaju Jiao Tong, pokazala je da su muškarci možda ipak podložniji zavisnosti o igricama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.