Korisnici Disney+ su već hakovani


Disney-jev novi video streaming servis Disney+ u prvih nekoliko dana od lansiranja počeo je obarati rekorde, pa je nakon 10 miliona registrovanih korisnika u prvih nedelju dana sve upućivalo da će se vrlo brzo upustiti u žestoku trku sa velikim konkurentima poput Netflix-a i HBO Go.

Međutim kako tvrdi izveštaj ZDNet-a, osim rekordno brzog rasta korisnika, servis beleži i rekordno brzo hakovanje velikog broja korisničkih naloga, pa su na dark webu osvanuli podaci hiljada pretplatnika. Prema toj informaciji, hakeri su samo nekoliko sati nakon lansiranja Disney Plus-a na dark webu započeli prodaju naloga po ceni od 3 dolara.

Mnogi korisnici (navodno više od njih 4.000) su tako bili neprijatno iznenađeni kada su otkrili da su im nalozi pokradeni, pri čemu su promenjene email adrese i passwordi pa nisu više bili u mogućnosti da pristupe servisu.

Streaming servis za sada još nema sistem autentifikacije u dva koraka, a pokradeni korisnici se dodatno boje jer novi vlasnici njihovih naloga sada imaju i mogućnost korišćenja Disney+ logina za pristup drugim proizvodima koje Disney ima u ponudi poput Disney Store-a.

Disney još nije izdao službeno saopštenje u vezi ovoga, ali izvinio se korisnicima koji su tokom prvih dana nakon lansiranja imali određenih "tehničkih problema" sa pristupom servisu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.