Microsoft gasi Cortanu za Android i iOS


Microsoft je napokon shvatio da je digitalna asistentkinja Cortana za mobilne platforme, odnosno Android i iOS bila neuspešni eksperiment, pa će početi da je eliminiše, prvo u Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji, a potom i na drugim svetskim tržištima.

To ne znači da će Cortana biti u potpunosti ugašena, jer Microsoft planira da je integriše u Microsoft 365 aplikacije. Nakon gašenja svi Cortana sadržaji koje su korisnici kreirali poput podsetnika i listi više neće raditi u Cortana mobilnoj aplikaciji ili Microsoft Launcheru, ali moći će im se i dalje pristupiti Cortanom u Windows-u. Pored toga, Cortana podsetnici, liste i taskovi su automatski sinhronizirani sa Microsoft To Do aplikacijom koja se može besplatno preuzeti i instalirati na pametni telefon.

Tranzicija Cortane sa potrošački orijentisanog tržišta na enterprise korisnike je nešto što Microsoft želi već duže vreme, a ova objava potvrđuje da digitalna asistentica nije uspela da privuče "obične" korisnike koji su se radije odlučili za Google Assistant i Alex-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.