Netflix ukida podršku za starije Samsung-ove pametne televizore


Vlasnici nekih modela starijih Samsung-ovih pametnih televizora koji na njima gledaju streaming servis Netflix ovih dana su počeli da dobijaju obaveštenja da to više neće moći da čine. Od 2. decembra, naime, Netflix će ukinuti podršku za manji broj starijih modela televizora ove marke. Svoj potez pravdaju tehničkim ograničenjima.

Samsung je potvrdio da će se ukidanje podrške zaista i dogoditi. Biće zahvaćeni, kažu, vlasnici televizora proizvedenih otprilike 2010 i 2011. godine koji u šifri modela imaju slova C ili D nakon oznake veličine dijagonale. Tačan popis zahvaćenih modela nije objavljen, ali svi vlasnici onih koji sledećeg meseca gube podršku trebali bi o tome da budu obavešteni direktno unutar Netflix-ovog interfejsa.

Iz Samsunga su poručili da će se na navedenim televizorima i dalje moći gledati sadržaji sa Netflix-a tako da se na njih spoji neki od drugih podržanih uređaja – na primer konzola, streaming uređaj (poput Chromecasta), ili neki kompatibilni set-top box.

Osim starijih Samsung-a podršku će izgubiti i prva generacija Roku uređaja i stariji modeli televizora marke Vizio.


UPDATE
Kompanija Samsung zvanično nas je obavestila da pomenuti televozori nisu prodavani na tržištu Srbije. U nastavku pročitajte zvaničnu izjavu:

„Netflix je najavio da njihov streaming sadržaj, zbog tehničkih ograničenja, više neće biti podržan od strane određenih elektronskih uređaja, uključujući i neke Samsung modele, počevši od 2. decembra 2019. godine. Ova promena odnosi se na pojedine Samsung Smart TV modele iz 2010. i 2011. godine, koji su se prodavali u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Navedeni uređaji dobiće notifikaciju sa obaveštenjem o ovoj izmeni. Korisnici koji i dalje imaju ove modele, moći će da povežu svoj Smart TV sa mnogim drugim uređajima, kako bi nastavili da uživaju u streaming sadržajima. Spisak drugih kompatibilnih uređaja možete naći na netflix.com/compatibledevices. Svi ostali Samsung Smart TV modeli proizvedeni nakon 2011. neće biti pogođeni ovom promenom.”

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.