Rekordni treći kvartal za Xiaomi


Kineska kompanija Xiaomi u trećem kvartalu ove godine beleži vrlo dobre finansijske rezultate. Njihovi prihodi beleže rekordne iznose te iznose 7,63 milijarde američkih dolara.

Glavnu zaslugu za ove rezultate nema njihovo primarno poslovanje sa pametnim telefonima već IoT i Smart Home odeljenja. Uprkos padu od 7,8% na godišnjem nivou ipak je odeljenje za pametne telefone zaslužano za najveći deo prihoda, 4,59 milijardi američkih dolara. U trećem kvartalu Xiaomi je isporučio 32,1 milion pametnih telefona.

Pre spomenuti IoT i Smart Home odeljenja ostvarila su 2,2 milijarde američkih dolara prihoda, što je rast od 44,4% na godišnjem nivou. Kompanijina odeljenja za pametne televizore i laptop računare ostvarila su prihode od 824 miliona američkih dolara, što je pak rast od 36,5% na godišnjem nivou.

U Xiaomi-jevom finansijskom izveštaju za treći kvartal vidljivi su i pozitivni finansijski učinci ekspanzije na globalno tržište, prihodi izvan Kine porasli su za 17,2% na godišnjem nivou te čine veliki deo ukupnih prihoda kompanije.

Neto dobit kompanije u prvih devet meseci 2019. godine dosegli su 1,3 milijarde američkih dolara što je rast od 37,1% na godišnjem nivou (a ujedno i veći profit u odnosu na onaj ostvaren tokom cele 2018. godine).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.