Snalažljivi ''nigerijski princ'' na prevarama zaradio milion dolara - iz zatvora


Osuđeni internet prevarant Hope Olusegun Aroke u nigerijskom Lagosu trenutno služi kaznu zatvora u trajanju od čak 24 godine koju je "zaradio" još 2015. kada je osuđen za prevare. Sada je, pak, isti ovaj "nigerijski princ" uspeo u zatvor visoke bezbednosti da prokrijumčari telefon i putem njega organizuje i koordininiše nove internet prevare.

Osim što je u zatvoru, suprotno propisima, imao telefon, s njime je imao i pristup Internetu. Gotovo neverovatno, uz telefon je imao i token za e-bankarstvo izdat na ime supruge, pa je mogao da pristupi njenom računu preko kojeg je obavljao svoje "poslove".

Aroke je nazvan "mastermindom" nedavno otkrivenog prevarantskog lanca koji je od raznih stranca uspeo da izvuče čak oko milion američkih dolara. To što je glavni čovek bio iza zatvorskih rešetaka nije sprečilo njegove saradnike da rade po njegovim uputstvima, a svi oni sada su predmet istrage koja se bavi pranjem novca i prevarantskim radnjama.

Snalažljivost ovog prevaranta dokazuje i podatak kako je više puta iz zatvora, zbog nepoznatih zdravstvenih problema, odlazio u zatvorsku bolnicu. Odatle je, pak, odlazio u luksuzne hotele, susretao se sa suprugom i decom i družio se s ljudima iz spoljnog sveta – kao da je na slobodi.

Raširenost korupcije je očito u pozadini celog ovog poslovnog "poduhvata".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.