Sony će sledeće godine ponuditi sedam novih smartphonea


Kompanija Sony čini se za 2020. godinu sprema snažnu ponudu pametnih telefona koja će uključivati sedam različitih modela među kojima i model sa šest kamera sa zadnje strane. Internet stranica AndroidNext navodi tih sedam modela te ističe kako od tog broja njih četiri pripada high-end segmentu (većina tih modela trebala bi da bude bazirana na budućem Qualcomm-ovom Snapdragon 865 čipu).

Model sa šest kamera bi trebao da ima pomalo neobično ime Xperia 0. Sa zadnje strane će imati jedan 20-megapikselni senzor sa otvorom blende f/2.4, 48-megapikselni senzor sa otvorom blende između f/1.2 do f/2.4, 16-megapikselni senzor sa otvorom blende f/2.4, 8-megapikselni senzor s otvorom blende f/2.4, 12-megapikselni senzor sa otvorom blende između f/1.2 i f/2.4 i 0,5-megapikselni ToF. Od ostalih funkcija ovog telefona spominje se dvostruka prednja kamera (10-megapikselni glavni senzor i 0,3-megapikselni sekundarni senzor). Tu je i spominjani Snapdragon 865 čip, podrška za 5G mreže te 4K OLED ekran.

Xperia 1.1 biće naslednik aktuelnog Xperia 1 modela sa 4K OLED ekranom, 5G podrškom i četiri zadnje kamere (spominje se 12-megapikselni glavni senzor i ToF). Xperia 3 pravi je naslednik Xperia XZ2 Compact modela sa funkcijama poput Xperia 1.1 modela, ali manjeg ekrana i baterije.

Xperia 5.1 naslednik je aktuelnog Xperia 5 modela sa Snapdragon 865 čipom, četiri zadnje kamere, FHD ekranom i podrškom za 5G mobilne mreže. Xperia 8.1, Xperia 9.1 i Xperia 10.1 naslednici su aktuelne Xperia 10 serije pametnih telefona iz entry-level i srednje klase uređaja. Očekuje se da će ovi uređaji biti službeno predstavljeni na MWC 2020 sajmu u februaru sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.