Sony Mobile nastavlja da propada


Odeljenje kompanije Sony za mobilne uređaje Sony Mobile već duže vreme beleži loše rezultate koji su ovih dana kulminirali sa samo 600 hiljada prodanih pametnih telefona u kvartalu koji uključuje jul, avgust i septembar ove godine. Reč je o sekvencijalnom padu u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je japanska kompanija prodala 900 hiljada pametnih telefona.

Slabi rezultati naterali su Sony da još jednom revidira svoje procene o broju pametnih telefona koji će biti isporučeni u razdoblju od 1. aprila ove do 31. marta sledeće godine (Sony-jeva fiskalna 2019. godina). Početna procena od 5 miliona isporučenih pametnih telefona, prvobitno je tokom leta spuštena na broj od 4 miliona isporučenih primeraka da bi sada pala na procenu od 3,5 miliona isporučenih telefona tokom spomenute fiskalne godine.

Kako bi se taj cilj ostvario Sony se do kraja ove godine planira osloniti na prodaju Sony Xperia 1 modela te posebno na naslednika nekadašnje Xperia Compact serije uređaja, pametni telefon Xperia 5 koji je predstavljen u septembru.

Na kraju vredi uporediti prodaju Sony-jevih pametnih telefona s drugim Sony-jevim proizvodima. U razdoblju od jula do septembra ove godine Sony je osim spomenutog broja pametnih telefona prodao i 700 hiljada video kamera, 2,5 miliona televizora i 2,8 miliona PlayStation 4 konzola.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.